Despre boli și dăunători de Thuja

1. Seceta 

Aceste plante au o înrădăcinare superficială, având pretenții ridicate față de umiditatea din sol și atmosferă, de aceea este bine să se evite stresul de secetă. Dacă nu le-ați udat corespunzător în perioadele de secetă și caniculă, plantele încep să se usuce treptat, de la exterior spre interior.

1. Surplusul de apă

Verificați ca plantele să nu fie într-un sol foarte umed și greu, pentru că în cazul asfixierii rădăcinilor și surplusului de apă simptomele sunt similare. În acest caz încercați să îmbunătățiți calitatea solului cu turba.

1. Boli provocate de ciupercă

-Berckmann’s Blight. Ramurile se alterează din exterior spre interior. Pentru a preveni apariția bolii se evită udarea în exces.
-Cercospora Needle Blight. Uscarea se începe din interiorul spre exteriorul coroanei. Pentru a preveni apariția bolii se evită plantarea în perioadele de caniculă și se păstrează distanța corespunzătoare între plante.
-Kabatina Blight. Patogenul atacă în mod frecvent ramurile de anul trecut. Țesutul atacat se înroșește apoi devine maroniu. Pentru a preveni apariția bolii se iau în considerare următoarele: plantarea la distanța curespunzătoare; fertilizarea solului; se evită tunderea pe timp umed; se evită udarea excesivă și neregulată.